ijka-hungary.shotokarate.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Instruktoraink

E-mail Nyomtatás PDF

Shihan Tetsuhiko Asai (9th Dan)

1935 - 2006 +

Asai Shihan a Takushoku egyetemen diplomázott, ahol Funakoshi, Nakayama és Okazaki mesterek irányításával kezdte a karatét. Az egyetem elvégzése után elvégezte a híres JKA Instruktorképzőt, majd Hawain és Taiwanban oktatta a shotokan karatét.

Ő az egyike azoknak a JKA mestereknek akik a kínai harcművészetekből származó körkörös kitérő, cselező mozdulatok beépítette a karatéba. Nakayama mester híres „Best Karate” könyvének 3. kötetében összegzi Asai Shihan effajta technikáit.

"Tetsuhiko Asai örökké változó mozdulatai néha olyanok mint egy légi tánc, melyet a nézők a csodálattól tátott szájjal bámulnak. Átbújni egy rúgó lába alatt, az ágyékra ütést mérni alulról, egy támadást egy milliméterrel elkerülni, az ellenfél nyakára ütni a tenyér élével, elindítani majd megváltoztatni egy lábsöprést – ezek a bonyolult és akrobatikus mutatványok mind szerepelnek és használatosak a mester küzdelmeiben. Valószínűleg nincs hozzá hasonló. Utánozhatatlan tehetsége  ifjúkori edzéseiből származik, amit erős csípője, rugalmas teste, mély technikai tudása, kitűnő reflexei és félelmet nem ismerő bátorsága még inkább utolérhetetlenné tesz.

Asai Shihan megnyerte a JKA bajnokságot 1961-ben kumite és 1963-ben kata versenyszámban.

 

Shihan Sadashige Kato (9. Dan)

Kato Shihan 1943. július 22-én született Kochi-ban, Japánban.  A híres tókiói Takushoku Egyetemen tanult és  Sensei Tsuyama, Kanazawa és Urui mesterek tanítványaként ismerkedett meg a karatéval.. Sensei Kanazawa hatása nagyon erős volt Kato mesterre és ösztöndíjat nyert a JKA instruktorképző iskolájába. Az instruktorképző elvégzése után Németországban tanított, majd 1966-ban a JKA Angliába küldte.

Mint európai főinstruktor Kato Shihan folyamatosan látogatja a kontinens küldönböző országait, de mivel oly nagy az igény tanítása iránt, egyre többet utazik Európán kívülre is, a világ számos pontjára.